Referenser

Feedback från tidigare deltagare

”Ett par av de mest fantastiska sakerna med Studio Meisner i Stockholm är den nivå som vår lärare Emilie Nyman och elevrna har. Även om grupen är tillräckligt liten för att få jobba ordentligt ger den höga kvalitén extra mycket i masterclass formatet. Meisnertekniken är i grunden ganska enkel att förstå, men det är i utförandet av övningarna tillsammans med en bra lärare som Emilie som gör det så effektivt.”

/Johan Fred Karlsson

”Jag känner att jag har fått verktyg för att vara här och nu och inte i huvudet. Kursen är jätteroligt! Och Emilie är otroligt engagerad och fantastisk på att lära ut!

/

Roxanna Ramos

”På Studio Meisner kommer du närmare dig själv både mentalt och fysiskt. Meisnertekniken med Emilie som lärare är väldigt utvecklande för mig som skådespelare”:

/Karl Höglund.

”Efter att ha studerat på Calle Flygare så sökte jag mig vidare till något med större fokus på filmskådespeleri och likaså äkthet. Jag fann Emilie Nymans kurs och jag kunde inte ha önskat mig en mer underbar lärarinna samt klass. Varje tillfälle var fylld av endorfiner och lärorika erfarenheter. Emilie och resten av min Meisner-familj kommer alltid betyda oerhört mycket för mig!”

/Julija Green

”Utav de många saker som jag lärde mig under kursen ”Studio Meisner Film” är ändå känslan av att gå från att kunna skådespela till att kunna skådespela professionellt den absolut starkaste. Emilie har den förmågan att se individen, dess behov och hon tar sig an utmaningen att utveckla individen dit den är på väg och dit den vill och hon gör det fantastiskt bra!”

/Johan Wåhlin

”Utbildningen med Emilie har gett mig många mycket värdefulla verktyg för att utveckla mitt skådespelande. Den har gett mig ett lugn att våga stanna upp och lyssna på min partner, och våga låta scenen utvecklas på ett organiskt sätt. Den har även gett mig metoder som jag kan använda på provfilmningar likväl som på filmjobb för att kunna bli mitt bästa jag även under stressade förhållanden. Framför allt har den gett mig ett förtroende för mig kapacitet som skådespelare och konstnär, något som känns ovärderligt i en sådan här bransch!”

/Eric Ernerstedt

”Emilie har förmågan att identifiera ens styrkor och svagheter. Hon fokuserar på att hitta ditt innersta väsen. För att sedan tillämpa en teknik för scenkonst och skådespeleri”

/Teo Abrieu

Att ha gått Studio Meisner´s skådespelarutbildning har gett mig mer kunskaper, redskap och självförtroende än vad nån annan utbildning har gett mig! Värt varenda krona.”

/Anton Ivanov Björnegård

”Jag vill verkligen tacka Emilie Nyman för den här briljanta utbildningen som har hjälpt mig otroligt mycket. Jag är väldigt nöjd med insatsen och den fantastiska gruppen vi hade tillsammans. Jag insåg mycket under utbildningen att jag hade en del gömda talanger som jag knappt själv visste om att det fanns inom mig! Emilie Har öppnat mina dörrar och slutproduktionen var det roligaste jag har gjort på länge ! Jag hoppas att jag kommer jobba tillsammans med Emilie i framtiden för det rekommenderar jag starkt !

Tack Emilie. Du är bäst och önskar dig verkligen lycka till med dina drömmar !”

/ Eddie Herrera

”Har nu avslutat en spännande och lärorik utbild. i skådespeleri inriktning film hos Emilie.
Jag har även gått grundkursen i Meisner teknik, och jag vill gå fler kurser hos henne.
Förutom att Emilie är en underbar, varm och levande person har hon massa kunskaper som hon delar med sig av till fullo. Sällan hittar man en mer engagerad, generös och träffsäker lärare. Jag känner att jag blivit modigare och mer självsäker i mitt fortsatta arbete som skådespelare.”

Birgitta Rudklint

”Emilie är pedagogen som tror på Dig, den Du är, det som finns inom dig, som får dig att utveckla de redskap som gör att du når ut på scen eller på film!”

Susanne Friman

”Utbildningen har hjälpt mig slappna av och lita på det som finns i nuet och det som händer på scenen.
Jag tycker att jag kommer djupare i mina känslor med mindre ansträngning. Jag har också fått stöd och pepp att tro på mig själv som konstnär som har något att säga.

Och jag har upptäckt hur kul det är att skriva för scenen.”

/Celine Marcault

”Att gå kursen för Emilie är som att ha en hemlig ängel vilande över sitt konstnärliga skapande i ett helt halvår. Hon är en modig människa som aldrig tittar bort utan vågar närma sig texten med en rättframhet som är uppfriskande. Många gånger upplever jag hennes speglingar av mig som scenkonstnär som mitt i prick! Det är inte många som lyckas med det så bra. Att gå utbildningen har ökat min angelägenhet att skådespela professionellt.”

/Sabina Zupanc

”Tycker att Emilies kurs är toppenbra! Jag har blivit säkrare på att stå på scenen. Har fått många bra verktyg som jag kan använda mig av som skådespelare. Framför allt gillar jag sättet vi fått lära oss att dra nytta av meisnertekniken i skådespeleri arbetet och hur vi lärt oss jobba med att ska emotionella preparationer. Samt hur viktigt det är med att vara just ordentligt emotionellt preparerad inför en scen. Även föreläsningen med manusförfattaren Oliver Dixon har varit väldigt spännande och lärorik. Emilie är en väldigt engagerad och entusiastisk lärare och jag känner att hon verkligen tar sig tid för var och en i gruppen. Stort plus är också att vi är en så liten grupp så att vi alla får generöst med tid att jobba på scen. Kan varmt rekommendera denna kurs!”

/Sanna Sparrenborg

”Utbildningen med Emilie Nyman med utgångspunkt i meisnertekniken är gedigen och gav mig en riktig spark i baken. Det var otroligt nyttigt att lära sig att följa och lita på impulser istället för att hindras av prestationsångest. Att våga kasta sig ut i det okända och skapa istället för att hamna i huvudet. Det var jättebra att få kombinera skådespeleri och skrivande. Det ena gav näring åt det andra. Lektionerna på Essingen har en speciell plats i mitt hjärta. Jag rekommenderar utbildningen till alla som tänker arbeta i kreativa processer och låta konstnärsbarnet växa. Tack Emilie!”

/Therese Quiding

”Hej Emilie. Tack så mycket för den här terminen! Jag har haft väldigt kul samtidigt som jag känner att jag har utvecklats mycket! Även om jag ibland var trött när jag jag kom till studion på lilla essingen så var jag alltid upplyft när jag gick därifrån. Jag tycker att upplägget på kursen har varit jätte bra. Det praktiska arbetet på golvet var till stor hjälp i skrivarprocessen och tvärt om. Sedan så gav helgkurserna jätte mycket utöver det! Det var även skönt att få utvecklas steg för steg i olika block. Och tack vare miniuppspeln framför publik kände jag mig mer säker och inte lika nervös inför slutföreställningen. Sista fasen, slutföreställningen, var bland det roligaste jag har gjort. Det var väldigt givande att verkligen få ta del av hela processen att skapa en teaterföreställning från manus till premiär. Att se att det verkligen gick!! Och att det gick bra! En annan sak som jag tycker har varit väldigt bra med studio meisner är att vi, på grund av att vi varit så få elever, fått lyxigt mycket tid för var och en. Det har även varit en trygg miljö att jobba i , jag har aldrig känt att jag har ”gjort fel”. Så jag vill tacka dig Emile för en bitvis tuff men väldigt givande och utvecklande termin, och för ditt stora engagemang och uppmuntrande ord!”

/Evelin Gyllenram

”Hej Emilie! Ett stort tack för denna tid hos dig. Tänk,när jag började så vacklade jag så rejält. Vågade inte riktigt tro på min egna förmåga till att skriva och agera. Hos dig har jag tillåtits att blomma ut och framförallt våga. Jag fann magkänslan. Både i mig själv och genom pennan. Tack!”

/Jessica Möller

”På Studio Meisner är passionen till dramatik den centrala drivkraften. Att få sina egna texter tolkade och regisserade blev en väldigt spännande och utmanande process. Från blankt A4 till färdig pjäs. Alla i gruppen var olika, vilket gjorde helheten dynamisk och spännande. Och i den lilla gruppen utvecklades man snabbt. Meisnertekniken bygger på ett ärligt samspel som inte enbart har utvecklat mig som skådespelare utan också som människa. Jag har lärt mig hur viktigt det är att utgå från magkänslan och inte hamna i huvudet. Det är grunden för bra skådespeleri. Studio Meisner har stärkt min övertygelse om det jag tror på. Nu vet jag i vilket kreativt och konstnärligt fack jag helst vill vara.”

/Karin Tolagen

”Studio Meisner utvecklade verkligen min förmåga att kunna plocka fram det äkta i skådespelandet. Att inte leta för långt borta, utan hämta ifrån sig själv istället. Bunkhouse är en otrolig möjlighet för en person med skådespelarmål och/eller skrivarambitioner där varje elev får grymt mycket fokus och improvisationerna och övningarna gör att så mycket händer på bara en lektion ibland, och framför allt på det stora hela, i alla fall för mig och mina klasskompisar. Jag ser en klar skillnad i mitt sätt att skriva dramatik idag jämfört med den text jag skickade in som ansökan till Studio Meisner. Att inte tvinga sig att uttrycka sig på ett speciellt sätt eller använda sig av saker man inte engageras av eller liknande. Istället bara skriva. Opretentiöst med känsla. Tack för en fantastisk termin!”

/Linn B. Mannheimer

”Varit jävligt utmanande och härligt att jobba med dig! Att investera all sin energi och hänge sig till de rådande (påhittade) omständigheterna…Sen får en se vad som händer. Och det hände verkligen. Flera gånger. Tack Emilie:)”/ Mathias Dahlin

”Din kurs var omvälvande och lärorik. Fantastiskt nyttig!”/Christer Engström

”Tack för din supergrymma kurs! Har varit en riktig resa!” /Matti Boustedt

”Med fast och varm han leder och inspirerar Emilie oss till väldigt starka gestaltningar och scenmöten. Träffsäkert med glimten i ögat!:)” Kram Mikael Forsberg

”Fantastiskt bra Meisnerkurs. Känner att jag har utvecklats enormt på enbart 6 gånger. Wow faktor vid varje tillfälle! kram Karl.”

”Under den här kursens ”bara” sex tillfällen har vi verkligen hunnit djupdyka ner i Meisner-tekniken och jag har blivit fullständigt övertygad om att det är en teknik som passar mig och som verkligen fungerar. Kursen har hjälpt mig att släppa alla tankar kring hur jag framstår och vad jag ”borde” känna och verkligen fått mig att ge mig hän i de möten jag har med mina medspelare. Det har varit grymt befriande att få lägga allt fokus på dem och så otroligt mer lustfyllt att leka tillsammans med varandra. Emilie har med sin öppenhet hjälpt mig att släppa all prestationsångest och har med sitt starka trygga ledarskap pushat oss att ge vårt allt i varje unikt ögonblick. Jag känner mig modigare och tryggare tack vare henne! /Eva Lotta Larsson”

”Vi har utvecklats väldigt mycket under dessa 6 tillfällen. Genom Meisner tekniken kan man verkligen utforska sin närvaro, etablera djup kontakt med sin motspelare och hitta känslan i själen som krävs för att vara trovärdig på scen. Man förstår hur viktigt är att leva i nuet! Emilie är en otrolig bra pedagog, hon skapade en fantastisk kemi mellan oss och varje gång upptäckte vi nya saker som fick oss att växa otroligt mycket, både som skådespelare och människor. Saknar gruppen!! kram Luca.”

”You know I am an quite honest, and I can tell you that your workshop on Meisner Technique has been the best acting course I have done so far in my life… You are really gifted in teaching and get the best of your students!!!!  I was very impressed! :)”

/Börja Fontalva Cabeza

”I took the introductory Meisner course with Emilie and a couple of actor friends. Before the course I had done 7 months of improv theater courses. For me, Emilie’s course was a real eye opener to what acting can be, and I loved it. I got to feel what true connection between actors and truthful acting feels like, and I got to observe it in my friends scenes. Emilie is a truly passionate teacher and she has an excellent way of giving directions without cutting or obstructing scenes. I would recommend this course to everyone that wants to try out serious acting.”

/Alexander Samuelsson

”Kurserna i Meisnerteknik har varit ovärderliga för mig. Efter att, periodvis, känt mig stillastående i mitt skådespeleri känner jag nu att jag kan behärska mitt hantverk på ett mycket bättre sätt. Emilie Nyman är dessutom en fantastisk pedagog och person som gjorde mig ännu mer inspirerad till att utvecklas.”

/Joakim Thelin

”Det bästa med Studio Meisner och Emilie Nyman är den prestigelösa atmosfär som råder. Emilie har ett mycket inspirerande sätt och hon är klar och tydlig i sin pedagogik. Trots min tidigare erfarenhet av meisnertekniken så har jag lärt mig mycket nytt som kommer hjälpa mig i mina rollgestaltningar. Alla skådespelare borde känna till och prova Sanford Meisners teknik.”

/Mattias Åhlen

”Spännande, utvecklande och frigörande. Jag upplever meisner tekniken som genial för att komma tillbaka till nuet och kontakten med sina medspelare, vare sig det är i arbete med text eller improviserade scener. Meisner bryter ner orden och fångar kärnan- det som faktiskt händer. Att hitta sin egen ärlighet genom att fokusera på den andre är väldigt frigörande och prestigelöst. Plötsligt känns det enkelt att mötas på scen. Jag har lärt mig massor på dina lektioner och ökat min medvetenhet om när mina reaktioner och repliker kommer från magen och är på riktigt, samt motsatsen, när jag blir kvar i mitt eget huvud och därmed tappar kontakten med min motspelare. Allt detta är dock färskvara och jag behöver bli påmind och praktisera det ofta. Jag önskar att fler regissörer och kollegor tillämpade meisnertekniken när de repeterade och jobbade. Skulle gärna rekommendera mina kollegor att gå på kurs hos dig!”

Stor kram:)
Ida Högberg

”Emelie är en mycket sensitiv och inkännande coach som gör att man kan känna sig absolut trygg i utbildningen. Hon går djupt in arbetet med varje övning och karaktär.
Hon utmanar på ett kreativt sätt som gör att man utvecklas med total lust.
Jag arbetade i en turnerande barnteatergrupp samtidigt som kursen med Emelie och min kollega sa att; jag hade aldrig varit så rolig och öppen att jobba med, som när jag gick där. Jag fick en provfilmning under tiden med Emelie och jag vet att kursen påverkade mycket, då jag för första gången tyckte att det var riktigt roligt att provfilma. Jag fick rollen och känner att jag har Emelie att tacka för det. Jag rekommenderar varmt att gå hennes kurser då de är suveräna och hon har en unik förmåga att verkligen ”se” alla.”

AnneLee Wikner

”Jag tog karaktärs workshopen med Emilie Nyman och jag vill helhjärtat rekommendera den till alla! Emilie skapade en avslappnad och förtroendefull stämning, med sitt stöd och sina idéer hjälper Emilie dig utforska karaktärer som alla kommer inifrån dig själv. Det var överraskande och otroligt kul att upptäcka dessa människor du har inom dig, att få släppa dem fria och testa dem i olika situationer. Jag fick konstnärligt större självförtroende och bra redskap för mitt yrke.”
Ebba Trulsson

”Det har varit väldigt roliga och utvecklande kurser som du gett och helt klart över förväntan. I repetition och improvisationsövningarna finns möjlighet möta andra utan att behöva känna ansvar för vad som sker i mötet eller situationen och inte heller behöva ansvara för de känslor som man helt fritt kan uttrycka emot den andre, det är verkligen unikt!!!, sådana tillfällen dyker inte upp alltför ofta i livet, så jag är glad att jag tog tillvara på dem.”

Hälsningar
Anders Knutsson

”Din workshop var fantastisk Emilie. Du lyckades fantastiskt bra med att få alla elever att göra sitt absolut bästa. Det kändes som om hela klassen plötsligt var på MVG-nivå.

Ha det bra.”

/Niklas Westergren, teater och dramatiklärare på Film och scengymnasiet, Gotland

”Hej Emilie! Tack för en super workshop! Den gav mig massor och jag ser fram emot att gå fortsättningskursen. Vi ses när det är dags för den! Bästa Hälsningar”

Richard Paulsen, Producent

”Jo vill gärna skriva några rader till dig och tacka för den underbara och inspirerande kursen du höll för oss!!! För mig handlade det väldigt mycket om att gång på gång öva mig i att”släppa taget”, att inte ”spela”, utan ”bara” (!) vara uppmärksam och i nuet. Göra sig mottaglig för att verkligen se och ta in den/de andra. Jag tror att detta delvis är en övningssak, som jag tycker att jag i och med kursen övat upp! Jag beundrar din oerhörda närvaro (trots röda ögon!) och uppmärksamhet, din förmåga att direkt uppfatta var kontakt uppstod i varje övning, och sedan ge relevant feedback på detta. Din positiva energi gav alltid trygghet och jag upplevde att du kände verklig omsorg om varje elev! Du delar med dessutom med dig så generöst av egna erfarenheter. Det satte jag stort värde på.”

Greta Sundberg, Dramatiker.

”Hej Emelie! Vill passa på att tacka igen för en fantastisk workshop!”

/Erik Krogh

”Hej Emilie! Hur är allt med dig? Först vill jag tacka för en extremt rolig upplevelse, att få lära mig Meisnerteknik var riktigt spännande. Du var verkligen den inspirerande lärare jag behövde! Jag kände absolut att jag gjorde framsteg från dag ett till sista lektionen. Att få kontakt med en annan människa, att ta in det dom ger en, istället för att stå för sig själv och dra av nån bullshit-monolog utan att vara på jakt på vad motspelaren säger eller känner. Det är något jag kommer att ta med mig, och jag är glad att jag anmälde mig på din workshop. Jag har även läst ut Meisnerboken nu. Vad intressant den var när man själv varit elev! Det var också roligt att få chansen att träffa så intressanta människor som de andra deltagarna var. Hoppas allt är bra och att vi ses igen!”

/Andreas Edman

”Jag måste få tacka och uttrycka vilken fantastisk lärare du är. Du har en förmåga att plocka fram det bästa hos människor. Tack!”

/Ri Versteegh

”En av de roligaste upplevelser jag någonsin har varit med om! Självstärkande och inspirerande! Jag tror att jag har hittat en teaterteknik som passar mig och där jag känner att jag bara kan ta ifrån mig själv. Och det är allt som behövs, det är det bästa! Och Du, Emilie har verkligen hjälpt mig att komma igenom motstånd, genom att bara accepterat mig som jag är, och istället för att se mina svagheter, sett mina styrkor. Helt fantastiskt. :)”

/Idun Hansen

 

”Jag vill bara säga att jag är så nöjd en elev kan vara med dina kurser jag gått. Jag har sedan den första gången ett stort förtroende för dig som lärare. Du är helt obarmhärtigt ärlig och positivt energisk på samma gång. Du berömmer när jag tar fram det som är äkta och bra och du pekar utan att tveka ut det som bara är frampressat bullshit -skådespeleri. Du får mig att våga försöka för fullt och lära mig när jag och andra elever gör fel. Det är sällsynt och fantastiskt att ha en sådan lärare. Jag har under bara sex månader fått självförtroende och grundkunskaper nog så att jag nu vågar och kan satsa allt på att bli en bra skådespelare. Jag har haft en otrolig tur som fattade att jag skulle börja på din första meisnerkurs. Tack Emilie! ”

/Petter Sandzén